Trainer installeren Klaverjassen

NATUURLIJK, DAT OOK.

Klaverjas Trainer

NATUURLIJK, DAT OOK.
Klaverjas Trainer is vooral een heel leuk gratis kaartspel voor Windows. Dat is op zich niet zo vreemd, want Klaverjassen is nu eenmaal erg leuk, maar Klaverjas Trainer is daarnaast ook een goede oefening, en de op één na beste manier om de basis van het spel te leren kennen. Voor gevorderden verscherpt het de techniek en helpt het bij het richten en trainen van het geheugen. Voor beginners, voor zowel jong als oud, zijn er handige vensters, adviezen en hints, waardoor het voor hen nèt zo aantrekkelijk is. Maar het is altijd in de eerste plaats leuk!


Klaverjassen is in Nederland al eeuwenlang hèt kaartspel voor jong en oud. Een spel waarbij meerdere generaties (soms noodgedwongen) bij elkaar aan tafel zaten. Een belangrijke voorwaarde is namelijk dat er vier spelers aanwezig zijn. Tegenwoordig kan je, als je alleen bent, gelukkig ook tegen de computer spelen. Daar waren al wel een paar programma’s voor, maar het werd hoog tijd voor iets nieuws.
Klaverjas Trainer, althans de logica, het hart van het spel, is in ontwikkeling vanaf oktober 2008. De eerste openbare versie van Klaverjas Trainer (versie 0.7.2.17) kwam uit op 1 maart 2009, samen met een voorloper van deze website. De website is intussen regelmatig aangepast, maar het spel wacht sinds versie 0.9.3.2 (24-05-2010) steeds ongeduldiger op een opfrisbeurt. Gelukkig zijn veel mensen nog best tevreden met die versie.
Versie 1.0 komt naar verwachting uit op 01-11-2013 en daaraan lijkt op het eerste gezicht weinig veranderd. Toch zijn er verbeteringen merkbaar, zowel qua bediening (vereenvoudigd, en beter geschikt voor Windows 8) als aan de intelligentie – en in de toekomst kunt u meer verbeteringen verwachten. Suggesties? Stuur een berichtje!
Gratis: Klaverjas Trainer is helemaal gratis: het kent geen beperkingen of tijdslimiet en registreren is niet nodig. Om Klaverjas-Trainer ook in de toekomst te kunnen blijven aanbieden en verbeteren zijn sponsors en donaties daarom zeer welkom.

Het installeren

Installeer hier het enige echte ‘Klaverjas Trainer’, een geheel gratis Rotterdamse Klaverjas simulatie voor Windows, met een verrassend krachtig spel. Dankzij de vele oefen-mogelijkheden ideaal voor beginners, maar ook heel geslaagd als sparringpartner voor gevorderde spelers die hun spel en geheugen willen oefenen. En bovenal: uitermate geschikt als ontspannend spelletje tussendoor.

Klaverjassen

Elk spel is weer anders en de reacties van de andere spelers weten steeds opnieuw te verrassen. Probeer het gerust: de installatie is simpel en veilig (Microsofts ‘ClickOnce’ technologie) en is probleemloos ongedaan te maken.

Wat heb je nodig?

Een Windows computer. Klaverjas Trainer is geschikt voor alle Windows besturingssystemen vanaf Windows 2000.
Een goede monitor. Het spel is net speelbaar op een mini-laptop (1024×600 pixels) maar dan valt er wel een stukje af. Een Monitor met een resolutie van 1024×768 pixels is beter, een ‘widescreen’ van 1680×1050 pixels is perfect.

Installeren?

Je kunt Klaverjas Trainer installeren door te klikken op de Setup knop. Na het starten van de installatie (en een beetje geduld) volg soms, afhankelijk van de browser (-settings), een waarschuwing. Niet van schrikken, niets aan de hand. Die melding geeft aan dat de applicatie niet getest is door Microsoft.. en zo’n diploma is voor een gratis programma als dit gewoon te duur. Klik nogmaals op ‘Installeren’ (of ‘Install’) en een paar tellen later staat Klaverjas Trainer voor je klaar.
© 2023 KlaverjasTrainer - Alle rechten en typefouten voorbehouden - Disclaimer
cloud-downloaddatabasestarscreendownloadchevron-down